Startup, sijoittajaviestintä – näin sen teet.

Okei, massit on tilillä, samppakaljat on juotu – mitäs nyt?

Netti on pullollaan neuvoja rahoituksen hakemiseen ja sijoittajaesitysten tekemiseen, mutta kun sijoitus on saatu on tärkeää ylläpitää hyvää suhdetta enkelisijoittajiisi. Sijoittajia tietenkin kiinnostaa kuulla miten yrityksellä menee, varsinkin jos sijoittajasi koostuvat joukosta enkelisijoittajia ja heillä ei ole edustusta hallituksessa. Sijoittajaviestintä kannattaa laittaa kuntoon heti alussa.

Tässä jotain käytännön neuvoja miten startupin toimitusjohtaja tekee yhtä tärkeimmistä (myynti tietenkin tärkein)  tehtävistään, eli pitää sijoittajat tietoisina missä mennään, pitää heidät innostuneina ja saa heidät mukaan tekemään työtä sijoituksensa eteen.

Sinä toimitusjohtajana olet sijoittajan ikkuna bisnekseen. Pidä lasi kirkkaana!

1 – Tee sijoittajaviestintää säännöllisesti

Sopiva väli aloittelevalle yritykselle on noin 1-2 kuukauden välein ja jos yhtiö on jo pidemmällä niin vähintäänkin kerran kvartaalissa. Jos yhtiöllä on jo säännöllisesti kokoontuva hallitus tai neuvonantajakunta (advisory board), on sijoittajaviestin lähettäminen näiden yhteydessä hyvä idea.  On järkevää lähettää sama viesti myös muille tärkeille sidosryhmille, kuten ohjaajille (mentor), neuvonantajille ja henkilöstölle.

2 – Pidä viestit tiiviinä ja lyhyenä

Pidä viestisi järkevän mittaisena. Kerro oleelliset asiat, mutta ei jokaista yksityiskohtaa.  Hyvän sijoittajaviestin pituus on maksimissaan pari sivua. Pidä fokus viestinnässä samalla tavalla kun pidät sen koko liiketoiminnassasi.

3 – Käytä valmista sijoittajaviestintään sopivaa mallipohjaa

Kannattaa käyttää valmista mallia, joka pysyy pääpiirteissään samanlaisena eri viestintäkerroilla. Seuraava kirja aina jatkaa edellistä. Kirje kertoo jakson kohokohdat ja vaikeudet, sekä kertoo tärkeiden hankkeiden/asioiden edistymisestä.  Formaali  raportointi auttaa myös yrittäjiä keskittymään oikeisiin asioihin, fokus ei katoa ja tärkeät asiat ei unohdu.

Pari esimerkkimallia sijoittajaviestintään  

4 – Muistuta mitä olette tekemässä (nyt)

Sijoittajat eivät (läheskään) aina ole perillä siitä mitä yhtiö tekee, varsinkin jos vauhti on kovaa ja toiminnassa on sattunut suunnanmuutoksia (joista kyllä kannattaa keskustella sijoittajien kanssa).

Sijoittajalla voi olla salkussaan 20-30 startup-yhtiötä ja aikaa kaikkien niiden liiketoiminnan aktiiviseen  seuraamiseen ei ole.  Jokainen Linkedin-viesti, twiitti, tai muu some-julkaisu ei mene perille.

Aina kannattaa kirjoittaa yksi liiketoiminnan tiivistävä lause siitä mitä yritys tekee juuri nyt. Mission muistuttaminen sidosryhmille ja itselleen on aina järkevää ruohonjuuritason brändirakennusta.

Esim. ”Pilvi toimittaa verkkokauppa-alustaa operaattoreille, hosting-yhtiöille ja tukkureille (pilvi)palveluiden myyntiin”

5 – Tuo esiin yksi tai kaksi strategisen tason ongelmaa/haastetta

Painitko jonkun ison ongelman tai strategisen haasteen parissa?  Saatat yllättyä miten nopeasti saat uutta näkökulmaa kokeneelta enkelisijoittajalta, joka on mahdollisesti nähnyt tai jopa kokenut saman kuvion aikaisemmin.

6 – Ole rehellinen, mutta älä kerro salaisuuksia

Kirjeisiin ei ehkä kannata laittaa kaikkia liikesalaisuuksia tai purkaa strategiaa täysin auki, jos pelkäät että kirje voi joutua vääriin käsiin.

7 – Sisällytä aina muutama (1-3kpl) konkreettinen kysymys

Etsitkö vastausta johonkin yksittäiseen kysymykseen? Etsitkö uutta avainhenkilöä? Haluatko sijoittajien hyödyntävän omia kontaktejaan? – Kysy. Älä ole ujo tai epävarma. Vanha viisaus, kysyvä ei tieltä eksy, pätee myös liiketoiminnan kehityspolulla. Sijoittaja voi ehkä auttaa vain 1/10 kysymyksistä konkreettisesti, mutta jos apu löytyy, se on usein kullan arvoista.

8 – Laita laajaan jakeluun, mutta muista laittaa vastaanottajat BCC-kenttään

Mitä useampi ihminen lukee viestisi, sitä parempi. Muista kuitenkin kunnioittaa sijoittajien yksityisyyttä. Älä paljasta luottamuksellista tietoa kirjeessä. Muista myös laittaa kirjeen saajat sähköpostin bcc-kenttään tai ota käyttöön joku postilistasovellus.

9 – Arkistoi viestit ja liitteet jaetulle levylle

Sijoittajasi ovat kiitollisia jos heidän ei tarvitse organisoida sijoituskohteiden materiaaleja omille kansioilleen ja tiedot ovat silti saatavilla helposti. Lähetä jokainen sijoittajaviesti sähköpostilla ja laita aina linkit jaettuun kansioon. Samaan paikkaan voit säilöä viimeisimmän sijoittajaesityksen, talousmateriaalin ja muut tiedostot jotka voivat sijoittajaa kiinnostaa.

Loppulause: Sijoittajaviestintä on sinua varten.

Startupit epäonnistuu monesta syystä, mutta yksi yleisimmistä on, että rahat loppuva. Hyvin tiedotetut sijoittajat ovat usein iloisempia ja vähintäänkin valmiimpia auttamaan. Ja jos olet hakemassa seuraavaa sijoituskierrosta, enkelisijoittajasi voivat olla suuri apu tässä työssä, ja mitä paremmin he ovat perillä liiketoiminnastasi, sitä paremmin he voivat auttaa.

Muista: Et tee tätä vain harjoituksena sijoittajille, vaan myös itseäsi varten.

Hyvä sijoittajaviestintä ottaa muutaman tunnin kuussa, eikä siihen käytetty aika varmastikaan mene hukkaa. Jos se tuntuu epämiellyttävältä, sitä tärkeämpää se on. Omalta mukavuusalueelta poistuminen on startup-yrittäjän tärkeimpia taitoja.

 

Lähteestä (suomennettu ja muokattu): http://onstartups.com/tabid/3339/bid/98311/The-Why-and-How-Of-Updating-Your-Angel-Investors.aspx